خواص موادغذایی

خواص کدو حلوایی

 

 

آشنایی با خواص کدو حلوایی, خواص کدو تنبل

کدو حلوایی یرقان (زردی) را برطرف می کند

 

کدو حلوایی، میوه یک گیاه علفی است که دارای ساقه های بلند و خزنده و برگ های پهن است.

گل های این گیاه زرد و میوه آن شبیه خربزه و یا خیلی بزرگتر از آن است. قسمت های مورد استفاده کدو حلوایی عبارتند از: میوه، پوست، تخم میوه، گل کدو حلوایی را به صورت پخته، ترشی، مربا، تهیه روغن، مورد استفاده قرار می دهند.

 

خواص کدو حلوایی:

یرقان (زردی) را برطرف می کند.

انواع کدو، ادرار آور و تب بر است.

تخم کدو به خصوص پوست سبز رنگ آن ضد کرم است. لذا مصرف مقدار ۷۵ تا ۱۰۰ گرم تخم کدو در مورد افراد بزرگسال و ۳۷ تا ۵۰ گرم آن در مورد اطفال تجویز شده است.

خوردن کدو حلوایی خطر ابتلا به سرطان را کمتر می کند.

 

کدو حلوایی، سینه را نرم و اخلاط و سرفه را آسان می کند.

اگر کدو حلوایی را پخته به صورت کرم به صورت بمالید و نیم ساعت صبر کنید، رنگ چهره و رخسار باز شده و صورت را براق و زیبا می نماید. خوردن کدو، موجب برطرف شدن غم و اندوه است.

 

با کدو حلوایی خوش اخلاق تر شوید، تخمه‌ی کدو حلوایی تریپتوفان آمینواسید دارد که خلق و خو را بهبود می بخشد.

خوردن کدو با عدس رقت و نرمی قلب می آورد. کدو برای درمان قولنج مفید است.

خوردن کدو مغز را تقویت می کند. روغن تخم کدو برای تسکین درد بواسیر بسیار مفید است.

 

جوشانده گل کدو برای سینه بسیار مفید است.خوردن کدو باعث تجدید قوای جسمی و روحی بدن و موجب استحکام بافت های بدن می شود. خوردن کدو، خوابی راحت به دنبال دارد و کسانی که دچار کم خوابی هستند، کدو برای درمان کم خوابی آنها مؤثر است.

کدو طبیعتی سرد دارد. کدو صفرا را تسکین می دهد.

 

شیره تخم کدو یبوست را برطرف می کند لذا باید صبح ناشتا یک فنجان از آن میل شود.

ابن سینا پزشک شهر اسلامی، کدو را برای رفع سرد درد و رفع بی خوابی و درمان خستگی اعصاب تجویز می کرد.

کمپوت کدو مخلوط با سیب، غذای ملین خوبی است و برای دفع یبوست تأثیر زیادی دارد.

چون کدو به آسانی پخته می شود غذایی فوق العاده مفید برای معده های ضعیف است.

 

کدوی پخته را به بچه ها، پیرمردان و به کسانی که دچار بیماری عفونت شده اند و دوره نقاهت را می گذرانند، بدهید.

کدوی پخته با عدس، غذایی مناسب برای گرفتگی سینه است.

کدو حلوایی برای مدت طولانی تری شما را سیر نگه می دارد به همین دلیل باعث لاغری شما می شود.

 

کمپوت کدو برای مبتلایان به سنگینی معده و اسهال مفید است؛ برای این منظور می توان ۱۰۰ گرم گوشت کدو را تکه تکه کنید و در یک لیتر آنقدر بجوشانید تا نصف آب بخار شود و پس از صاف کردن آب آن را بگیرید و با مقداری شکر آن را شیرین کرده و هر وقت مایل بودید آن را مصرف کنید. آب کدویی که به ترتیب بالا به دست می آید برای تسکین درد بواسیر مؤثر است. لذا نوشیدن سه بار در روز از آب کدو تجویز شده است.

 

خواص کدو حلوایی,خاصیت کدو تنبل

کدو حلوایی غذایی فوق العاده مفید برای معده های ضعیف است

 

بر اساس نتایج پژوهش های متعدد، کدو سلولهای مغز را فعال می کند و به شکل چشمگیری حافظه را تقویت می کند. پزشکان می گویند که کدو کار هضم غذا را آسانتر می کند.

اگر پوست کدوی خام را به صورت مرهم بر روی زخم های سطحی پوست یا سوختگی های شدید قرار دهید، یوست را نرم می کند.

کمپوت کدو مخلوط با سیب از غذاهای مفید برای بیماران مبتلا به ورم پروستات است. آب کدوی پخته، ادرار آور خوبی است و برای رفع اختلالات کلیه و مثانه است.

 

ضماد (مرهم) کوبیده کدو برای درد سر و درد شقیقه بسیار سودمند است.

آب کدو که شیره آن کشیده شده برای بیماران مبتلا به یرقان (زردی) مفید است.

اگر سه روز صبح ناشتا، هر دفعه ۵ مثقال تخم کدو را بکوبید و شیره آن را بگیرید برای رفع کرم کدو داروی بی نظیری است.

مربای کدو تقویت کننده بدن و اعصاب است. ترشی کدو، اشتها آور و هضم کننده غذا است.

 

کدو حلوایی را پخته و به صورت مرهم برای رفع ورم و التهاب در محل مورد نظر قرار می دهند.

غرغره با آب کدوی پخته برای درمان گلو درد مفید است. سوخته شده پوست کدو، برای بند آوردن خون اثر معجزه آسا و بسیار سریع دارد، به طوری که فوراً خونریزی را بند می آورد و دو لبه زخم را به هم می چسباند و سوزش و ناراحتی زخم را خیلی زود تسکین می دهد.

سوخته پوست کدو حلوایی برای درمان سوختگی ها مفید است بدین منظور باید پوست سوخته شده کدو را در روغن زیتون یا خوراکی مخلوط کرده و در محل سوختگی بمالید.

 

 

خوردن مغز خام تخم کدو به مقدار ۳۵ گرم در روز برای درمان سوزش ادرار، زخم معده، خش خش سینه، اخلاط خونی، خونریزی ریه و تسکین صرفه مفید است.

تخم کدو برای بی خوابی بسیار مفید است و مقدار استعمال این روغن در هر مرتبه حداکثر ۳۵ گرم است.

 

مغز تخم کدو برای درمان سل، تب های حاره، تشنگی و زخم روده مفید است.

انواع کدو دارای ویتامین های زیادی است و برای امراض قلبی بسیار مفید است.

مرهم کدو حلوایی برای درمان دمل مفید است. ضمادها و مرهم هایی که با برگ های تازه یا گوشت تازه درست می کنند سوختگی سوداهای متورم، کوفتگی و خراش های جزئی روی پوست را تشکیل می دهد.

 

کدو تنبل سرشار از ویتامین (آ) است و اگر شیره کدو را بکوبند و در شیر یا آب بپزند، خنک است و برای رفع عطش ناشی از تب مصرف می شود.

 بر اساس نتایج پژوهشی جدید، کدو حلوایی علاوه بر خواص متعدد از پیری پوست جلوگیری می کند. کدو حلوایی سرشار از آنتی اکسیدان است.

خوردن ۱۵۰ گرم از آن در روز نیاز بدن به الیاف را تأمین می کند. کدو حلوایی به سبب داشتن کلسیم، فسفر، منیزیم و آهن بسیار مغذی است.

 

درمان بیماری با کدو حلوایی, آشنایی با خاصیت کدو حلوایی

خوردن تخمه‌ی کدو حلوایی نیز می تواند حال ما را خوب کند

 

سوخته پوست کدو، پیسی و لکه های سفید پوست را درمان می کند، بدین منظور باید پوست کدو حلوایی را خشک کرده و بسوزانید سپس این پوست سوخته را در سرکه مخلوط کرده هر روز لااقل یک مرتبه در محل بمالید تا بهبودی حاصل شود.

پوست سوخته شده کدو حلوایی به ترتیبی که گفته شد برای درمان خونریزی احشاء و بواسیر مفید است.

 

خوردن روغن کدو برای معالجه افسردگی، غم و غصه، خمودگی اعصاب، مالیخولیا و تشنج بسیار مفید است.

 

راهنمای خرید و نگهداری کدو حلوایی

احتمالا در مغازه ها انواعی از کدو حلوایی را دیده ‌اید: کدو‌هایی گرد، پهن، نارنجی، پر رنگ،‌ گاه با لکه هایی سبز که اگر این یکی را خریده باشید پس از پخت کاملا بی مزه و با آب بسیار زیاد است و رنگ زیبای آن هم از بین می رود. چه ملاک هایی برای خرید کدو حلوایی باید در نظر داشت؟ 

 

 

کدو حلوایی سبز نه طعم دارد، نه مزه؛ به همین دلیل فقط برای سفره آرایی کاربرد دارد. نوع نارنجی آن خوشمزه تر است که در شمال ایران عمل می آید و به دو شکل گرد و خمره ای در دسترس است.

 

برای خرید کدوهایی را که با اندکی فشار نشانه های لهیدگی را زیر دستتان حس می کنید کنار بگذارید و بالعکس، آنهایی را انتخاب کنید که پوستی سفت، صاف و بدون چروک دارند. دقت کنید هر چه لکه های روی کدو کمتر باشد یا لکه ای نداشته باشد بهتر است. هر قدر وزن آن سنگین باشد نیز مواد درون آن پُر‌تر است. البته کدوحلوایی های کوچک تر ترد‌تر و آبدار‌ترند.

 

کدو از یک قسمت باریکتر و بلند تشکیل شده (گردن کدو) و یک قسمت نسبتاً کروی که ضخامت گوشت کمی دارد و تخم هایش در این قسمت قرار دارند. چون برای کسانی که کدو خریداری می کنند قسمت گوشتی آن مهم است بنابراین برای اینکه کدوی توپر و پر گوشت تری را انتخاب کنید باید کدوهایی که گردن بلند و قطوری دارند انتخاب کنید (چون این قسمت فقط گوشت هست و هیچ تخمی ندارد). هر چه قطر قسمت گردن کدو به قسمت کروی شیبه تر باشد بهتر است و همچنین کدو باید وزنش زیاد باشد (که نشانه تو پر بودن آن است). اگر کدویی با این ویژگی خریداری کنید بعد از برش متوجه خواهید شد که تقریباً تمام قسمت گردن آن گوشت هست. 

 

کدو را قبل از بریدن می توان در جایی خنک بیرون از یخچال نگه داشت اما پس از برش دادن در صورتی که قصد استفاده از یک کدوی کامل را ندارید باید بدون خارج کردن تخمه ها آن را داخل کیسه ای پلاستیکی در یخچال قرار دهید.

 

نحوه پخت آن به سه صورت آب پز، بخارپز یا کباب پز است. اگر کدو حلوایی خریداری شده بیش از مصرف هفتگی شماست توصیه می کنیم آن را بخارپز کنید و در بسته بندی‌ کوچک دررون فریزر ذخیره کنید؛ به شرطی که این کدوی فریز شده تا یک ماه بعد میل شود، در غیر این صورت ارزش غذایی خود را از دست خواهد داد.

 

 

امتیاز شما به این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا